Kunskap är en nyckel

Våra utbildningar och föreläsningar riktar sig till dig som är yrkesverksam och möter barn och unga i ditt arbete eller till dig som är ansvarig för en verksamhet med och för barn och unga som lever med hedersnormer. Kanske arbetar du inom skola, fritidsverksamhet, socialtjänst eller HVB. De fokuserar på ämnen som barns rättigheter och barnkonventionen, hedersrelaterat förtyck och våld och lägger stor vikt vid praktiska redskap för att förebygga HRV bland barn och unga. FreeZone erbjuder professionell handledning enskilt och i grupp.

Vi skräddarsyr också utbildningar efter er verksamhets specifika behov, var i Sverige ni än finns. Vi arrangerar öppna föreläsningar, samtal, interaktiva workshops med rättighetsfokus och andra evenemang.

Kontakta oss om hur vi kan hjälpa er!

Bli certifierad samtalsledare
för Fria zoner

FULLBOKAD!
Kostnadsfritt utbildningstillfälle för dig verksam i Skåne
September 2019

Datum: 4, 5, 17, 18 september kl 9-16 samt chefsutbildning den 3 september kl 9-16.
Plats: Kyrkogatan 19, Lund
Pris: Utbildningen är kostnadsfritt för yrkesverksamma och beslutsfattare i Skåne
Anmälan med namn, organisation och yrke, kontaktuppgifter och fakturaadress skickas till verksamhetsledare Viktoria Nordén, viktoria@freezone.se

Ingår:

  • 4 heldagars utbildning samt 1 heldags utbildning för chefer och arbetsledare
  • metodmaterialet Fria zoner
  • övrig dokumentation
  • fika
  • kursintyg
  • Handledning i grupp erbjuds kontinuerligt

Välkommen med din anmälan!

Om utbildningen

“Det är verkligen en gedigen utbildning och känns som att vi fått valuta för tiden vi spenderat här” (från tidigare utvärderingar)

“Jag har fått många praktiska verktyg som jag kan använda när jag möter ungdomar” (från tidigare utvärderingar)

Ledarutbildningen för Fria zoner innehåller både teoretisk kunskap och praktiska verktyg för bemötande.

Under kursdagarna får du fördjupad kunskap om hedersrelaterat våld och förtyck och att förebygga problematiken, samtalsmetodik, ledarskap, mänskliga rättigheter, normkritisk pedagogik och de metoder som materialet bygger på. Du får lära känna metodmaterialet på djupet och vi kommer att arbeta mycket med praktiska övningar för att du som ledare ska känna dig trygg i din roll. FreeZone rekommenderar alltid att varje fri zon har två zonledare.

Om metoden

Metodmaterialet Fria Zoner är ett stärkande och rättighetsbaserat material för samtalsgrupper med unga 11-22 år som omfattar 12 träffar. Materialet är särskilt utvecklat för att nå och stärka ungdomar som begränsas på grund av hedersrelaterade normer och/eller förtryck. På ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt arbetar vi med ämnen såsom självkänsla/självförtroende, stress, normer, rättigheter, relationer, kärlek, kropp & sexuell hälsa, fysisk närhet & integritet och drömmar/framtid. Materialet innehåller massor av övningar samt 13 olika illustrationer som hjälper deltagarna reflektera kring livsvillkor och rättigheter.

Materialet bygger på erkända metoder såsom lösningsfokuserad samtalsmetodik, Non-Violent Communication, studier och rapporter kring HRV samt många års erfarenhet inom FreeZone av stärkande ungdomsarbete och möten med unga i målgruppen.

Utvärdering av Skånes fria zoner

Fria zoner startade genom Arvsfondsprojektet Skånes fria zoner 2014 – 2017. Utvärderingen av projektet har genomförts med stöd från Socialstyrelsen och bygger på samlade erfarenheter från dessa tre år, statistik, utvärderingar av projektets aktiviteter samt intervjuer med involverade i satsningen. Se filmen och läs rapporten här!

Anlita Freezone!