FreeZone söker praktikant för våren 2018

  • 2017-11-14

“Att praktisera på FreeZone har varit en ögonöppnare. Jag har fått en inblick i hur samhället brister när det kommer till att tillgodose unga deras rättigheter. Jag har också sett att det går att påverka. FreeZone gör ett fantastiskt arbete. Tack vare att FreeZone är en organisation med endast ett fåtal anställda får du som praktikant ett stort ansvar. Du ges också en möjlighet att bidra med dina kunskaper och erfarenheter!” (Citat av vår nuvarande praktikant)

Vi söker en praktikant till våren 2018 i Lund/Helsingborg inom följande områden:

  • Kommunikation och opinionsbildning med ungas röster i fokus
  • Ungdomsverksamhet med rättigheter och självkänsla i fokus

Vi söker dig som står bakom FreeZones värderingar och syften. Du har ett engagemang och kunskap om mänskliga rättigheter, kommunikation, socialt arbete och jämlikhetsfrågor. Du är ansvarsfull, kreativ och självständig. Dina arbetsuppgifter kommer att anpassas efter dina intressen och erfarenheter och vi välkomnar kreativa initiativ och idéer! Vi ser olika bakgrunder och erfarenheter som en styrka. Tidigare arbetserfarenheter inom ideell sektor är en merit.

Välkommen till en liten och dynamisk organisation som gör skillnad!

Praktisk info om ansökan

Praktikplatsen är obetald och det är en fördel om praktiken är en del av din utbildning. Praktikstart i slutet av januari, datum enligt överenskommelse.

Frågor och ansökan med cv och brev/motivering skickas till linn@freezone.se
Sista ansökningsdag är den 18 december 2017.

Om FreeZone

FreeZone är en ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. Jämlikhet och barns och ungas mänskliga rättigheter står i centrum för allt arbete vi gör. Vi verkar för att unga ska ha möjlighet att utvecklas och växa i trygghet, forma sin identitet och göra sina egna livsval. Vi arbetar för ett samhälle fritt från hedersrelaterat förtryck och våld.

FreeZone tillhandahåller:

  • metoder och redskap för bemötande av barn och unga,
  • utbildningar för yrkesverksamma,
  • rättighetsbaserade ungdomsaktiviteter och
  • opinionsbildning med ungas röster i fokus.

Vår vision är ett tryggt och jämlikt samhälle där varje barn och ungdom känner sitt värde och skapar sitt liv i frihet. Var med oss för alla ungas rätt att tänka, känna, drömma och leva!