Social entreprenör, utbildad socionom, vidareutbildad inom ledarskap och som lösningsfokuserad handledare och andningsinstruktör. 2013 blev Johanna utsedd till en av Reach for Changes sociala entreprenörer och grundade FreeZone. Hon startade innan dess även United Sisters på Fryshuset i Malmö och drev verksamheten i fem år. Under många år har hon arbetat med positivt förändringsarbete både individuellt och i grupp med fokus på tjejer och kvinnor med syfte att ge var och en redskap för att nå sina egna nycklar till välbefinnande och framgång.

Johanna är författare till boken Måndagsutmaningar och fått flera utmärkelser som Anna Lindhs minnesfondstipendiat 2011, Swea stipendium 2014, Årets yrkeskvinna Helsingborg 2015.

Linn är utbildad inom journalistik och genusvetenskap och har en masterutbildning i globala studier. Hon har ett starkt engagemang i civilsamhället, med hjärtat i jämlikhetsfrågor. Tidigare har hon bland annat arbetat med forskning, utredning, samordning och kommunikation, bland annat på Malmö högskola och inom Region Skåne.

”Jag vill att varje ung människa ska ha lika stor möjlighet att utvecklas och känna sig trygg, lika stor möjlighet att själv forma sitt liv och identitet. FreeZone är en liten och dynamisk organisation som arbetar både på djupet och på bredden för att dessa idéer ska bli verklighet.”

Paulina

Volontär som svarare på stödchatten www.dinarattigheter.se
Paulina är utbildad jurist med arbetslivserfarenhet från myndigheter i Sverige och utomlands. Utöver hennes juridiska studier har hon studerat psykologi, sociologi samt kvinnofridskunskap. I sitt yrke har hon mött människor med diverse nationaliteter och bakgrunder, ofta i mycket utsatta livssituationer. Hennes intresse för att utöver sitt arbete engagera sig som volontär i FreeZone bygger på en stark drivkraft för ett jämlikt samhälle i allmänhet och unga kvinnors rätt till god självkänsla och frihet i synnerhet.

”Jag drömmer om en värld där barn och ungdomar respekteras som individer med egna mänskliga rättigheter, i alla samhällen oavsett ursprung och kön. Om vi börjar lyssna på barn och ta dem på allvar samt se barn som individer med egna tankar, känslor och åsikter kan mycket förbättras. Vi vuxna behöver stå upp för de barn som far illa och våga agera när ett barn utsätts för illabehandling av något slag. Ignorera inte magkänslan av att ett barn inte verkar må bra, våga agera genom att uppmärksamma barnet. Barnen är trots allt vår framtid och därför en angelägenhet för hela samhället!”

Stina Bergman

Volontär som svarare på stödchatten www.dinarattigheter.se.
Stina är ursprungligen från Norrköping och har studerat statsvetenskap i Uppsala. Sedan 2014 är hon bosatt i Malmö och arbetar med asylfrågor på myndighet. I sitt arbete kommer hon i kontakt med personer från olika länder och kulturer, som befinner sig i utsatta situationer.

”Att arbeta som stödperson i chatten känns meningsfullt eftersom jag upplever att jag på riktigt kan göra en förändring och påverka ungdomar genom att stärka deras självförtroende och självkänsla. Jag önskar verkligen att kunskapen om hedersrelaterat förtryck och våld ökade hos svenska myndigheter och i samhället i stort. Jag önskar också ett bättre samarbete mellan olika myndigheter och frivilligorganisationer, så att utsatta personer som väljer att ta steget och bryta sig loss från ett förtryck kan erbjudas kontinuerligt och långsiktigt stöd.”