Social entreprenör, utbildad socionom, vidareutbildad inom ledarskap och som lösningsfokuserad handledare och andningsinstruktör. 2013 blev Johanna utsedd till en av Reach for Changes sociala entreprenörer och grundade FreeZone. Hon startade innan dess även United Sisters på Fryshuset i Malmö och drev verksamheten i fem år. Under många år har hon arbetat med positivt förändringsarbete både individuellt och i grupp med fokus på tjejer och kvinnor med syfte att ge var och en redskap för att nå sina egna nycklar till välbefinnande och framgång.

Johanna är författare till boken Måndagsutmaningar och fått flera utmärkelser som Anna Lindhs minnesfondstipendiat 2011, Swea stipendium 2014, Årets yrkeskvinna Helsingborg 2015.

Linn är utbildad inom journalistik och genusvetenskap och har en masterutbildning i globala studier. Hon har ett starkt engagemang i civilsamhället, med hjärtat i jämlikhetsfrågor. Tidigare har hon bland annat arbetat med forskning, utredning, samordning och kommunikation, bland annat på Malmö högskola och inom Region Skåne.

”Jag vill att varje ung människa ska ha lika stor möjlighet att utvecklas och känna sig trygg, lika stor möjlighet att själv forma sitt liv och identitet. FreeZone är en liten och dynamisk organisation som arbetar både på djupet och på bredden för att dessa idéer ska bli verklighet.”