Möten som ger kraft och inspiration

  • 2016-05-27

Att dagligen få bidra till att ungdomar får sina rättigheter tillgodosedda och kan vara sig själva är en stor förmån. Kraft och inspiration får jag från alla personliga möten och historier jag får med mig såsom:
– Från att endast få åka en viss sträcka inom stan med en särskild busslinje till en ökad frihet där hon bl a får se havet för första gången (några kilometer från där hon är uppvuxen)
– En ungdom på skyddat boende som bara efter ett par träffar ”börjar se sitt gamla jag” efter allt som hänt.
– En närmast omvärderad världsbild efter nyvunnen kunskap om att mödomshinnan inte finns och att kvinnan inte alltid blöder vid första samlaget.
– Upplevelsen att aldrig i praktiken ha rätten till sin kropp – att innan äktenskapet inte få säga ja och efter vigseln inte få säga nej. Att få se tjejer som henne börja slappna av och åter kunna sova utan en inbyggd rädsla att bli våldtagen av sin f d man.
– Tjejer som trots att den språkliga förståelsen är extremt begränsad varje vecka fylls av glädje när de träffar sina stödpersoner och lyckas ta till sig de stärkande övningarna som får dem att må bättre.
Förutom att mötena med var och en av dessa personer känns meningsfulla och roliga så lär jag mig dessutom så mycket av dem allihop.