Lär känna FreeZones nyaste stjärna Midia!

  • 2016-12-09

Vi välkomnar Midia som ny samordnare i FreeZone sedan oktober!

Berätta lite om dig själv.

Under många år har jag arbetat som journalist på bland annat Sveriges Radio, Sydsvenskan och City och är även utbildad folkbildningslärare. Har flera års erfarenhet av att arbeta som samordnare.

Vad jobbar du med på FreeZone?
Idag arbetar jag på Freezone för att hjälpa och utveckla verksamheten för unga killars behov.

Varför vill du vara en del av FreeZone?
Under tonåren har jag och många andra vänner i min omgivning fått kämpa för våra rättigheter och vår frihet. Som vuxen kvinna, som journalist och lärare, har jag på senare år mött många tjejer och kvinnor som hotas till livet för att de vill ha rätt att bestämma över sitt liv.
En dag hamnade jag själv i samma sits som de här tjejerna och när jag vände mig till samhället för att få hjälp ville de ibland omfamna mig, men de visste inte hur de skulle hjälpa mig.
Mycket behöver förändras i samhället för att kunna bistå både tjejer och killar med rätt hjälp. FreeZone är en verksamhet som verkar för att öka förutsättningarna för tjejer och killar som har ett begränsat liv. FreeZone matchar behov som jag själv hade som ung och jag tror att vi kan hjälpa många.