Dödshot via sociala medier

  • 2017-05-11

Första hotet handlade om hur jag klädde mig i Sverige. Andra hotet fick jag och mina syskon för att en av mina syskon hade en relation med någon med en annan etnisk och religiös bakgrund.

Någon fångade dem på bild, gjorde ett Facebook-konto, addade många släktingar från hemlandet och postade bilderna på mitt syskon och partnern.

Vi fick veta om det skapade kontot via ett hot som löd:

” Vi kommer att döda er oavsett var ni än befinner er. Vi är inte i Sverige men vi har pengar och kan beställa ett mord lätt. Ni kommer att dö oavsett.”

Nu fick alla släktingar veta om relationen. Det var som en bomb som exploderade. Vi hade förstört deras heder. När jag fick veta detta var jag på väg till jobbet. Jag fick ett samtal av en familjemedlem som berättade och jag fick omedelbart huvudverk och ont i bröstet. Jag grät och blev arg och sa: VARFÖR, VARFÖR, varför lämnar ni oss inte ifred?

Läs fortsättningen om hur det gick efter hotet nästa torsdag.