Behrooz tvingades att gifta sig

  • 2017-06-22

Min tjejs familj tvingade mig att gifta mig med min dåvarande tjej. Jag hade inte tankar på giftermål alls men sen träffade jag drömtjejen. Hon levde ett begränsat liv och levde med hedersnormer. När vi blev tillsammans var vår relation hemlig och vi var begränsade när vi skulle umgås.

Det var inte min vilja att gifta mig. Jag hade träffat den rätta men tiden var inte rätt och de två sakerna kommer inte alltid samtidigt. Om jag inte gifte mig med henne skulle det ta slut mellan oss. Hon orkade inte umgås med mig i hemlighet och jag älskade henne och gifte mig därför med henne.

Jag började känna mig instängd och började känna att jag skulle gifta mig med hela hennes sociala nätverk. Jag fick hela tiden anpassa mig till reglerna. Det kunde handla om vardagliga saker och jag hade svårt att anpassa mig. Innan hennes pappa accepterade vårt giftermål skulle jag imponera på honom så att de accepterade mig.

I min familj levde vi mera fria och vi var inte religiösa. Jag fick umgås med tjejer och jag kunde vara sambo om jag ville det. Men att träffa en tjej som levde så begränsat tog ifrån mig min frihet och min fria vilja.

Vår relation förstördes efteråt för att jag kände att hon svek mig genom att tvinga mig till giftermål och därför bråkade vi mycket även efter vår äktenskap. Idag kommer vi att gå skilda vägar för att det var inte vår vilja att gifta oss utan det var andra som tvingade oss till det.