Lära känna vår praktikant Sabina!

  • 2018-02-02

Sabina Nilsson studerar kandidatprogrammet Mänskliga rättigheter i Lund. Under vårterminen 2018 praktiserar hon på FreeZone som en del i utbildningen. Sabina har länge varit ideellt engagerad kring jämställdhetsfrågor och mot våld i nära relationer, bland annat genom styrelseuppdrag och att starta en tjejjour.

Jag har så länge jag kan minnas varit emot orättvisor, ojämlikhet och velat att alla ska känna att de har lika rättigheter. Jag har på flera olika sätt varit engagerad ideellt hela mitt vuxna liv för att vara en del av förändringen. Förändring idag görs till stor del av människor som ser orättvisorna, de som vågar ta de obekväma diskussionerna, de som orkar kämpa. Men förändring ska inte bara ske på grund av dessa fantastiska eldsjälar det måste tas på allvar och implementeras i vårt samhälle för att alla ska känna sig som jämlikar. För ensam är inte stark. Att praktisera på FreeZone hoppas jag att kunna stärka mina kunskaper om hur en kan arbeta mot hedersrelaterat våld och förtryck på flera olika plan, från den enskilda individen till politisk påverkan.

Bäst just nu
Låt: Jag brukar leta upp Fight Song av Rachel Platten när jag behöver hitta energi och känna mig stark.

Bok: Godnattsagor för rebelltjejer av Elena Favilli och Francesca. Läser den tillsammans med min åttaåriga dotter varje kväll. Men det är ett boktips till alla där ute.

Serie: The Handmaid’s Tale. En väldigt aktuell serie som är otroligt bra samtidigt som den är väldigt obehaglig.