FreeZone deltar på kärleksveckan

  • 2017-10-19

Kärleksveckan är ett koncept där yrkesverksamma inom olika verksamheter går ihop för att skapa en vecka med rättighets- och kärlekstema på en utvald skola. Den här veckan medverkar FreeZone på två skolor för att prata kärlek och rättigheter med elever.

Det blir en vecka som fylls med pyssel, klassrumsbesök och diskussioner med eleverna. Kärleksveckan ger eleverna en chans att ställa frågor som annars inte ges tillfälle att ställa, att få diskutera rättigheter med sina klasskompisar, men också en möjlighet att bli sedd av en vuxen. Under en hel vecka finns vi där för att informera om barns rättigheter samt lyssna på elevernas tankar och berättelser. Vi visar att deras rättigheter är viktiga.

Kärleksveckan är en del av projekten Kärleken är fri. Förutom att medverka på kärleksveckor i Skåne är FreeZone även med och bemannar projektets stödchatt. Stödchatten finns på dinarattigheter.se och är öppen varje vardagskväll. Chatten är anonym och vänder sig till alla som lever med hedersrelaterat våld och förtryck.