Ahmed ville umgås med sin flickvän till varje pris

  • 2017-06-08

Ahmed gifte sig när han var 17 år gammal. Idag är han ca 30 år och skild. Idag råder han att vänta med giftermål tills man är vuxen.

 

Då fick han inte umgås med sin flickvän för att de var inte gifta. Ahmeds mamma är religiös och ville att han gifter sig först.

 

– Jag har inte såna föräldrar som skulle skada mig fysiskt men mamma var inte glad om vi umgicks innan äktenskapet. Mamma visade sitt missnöje och jag tycker inte om att göra min mamma missnöjd.

 

Idag ångrar Ahmed att han gifte sig så ung. Han gifte sig för att kunna få spendera tid med sin tjej ifred.

 

-Jag ville bara vara med henne och umgås med henne till vilket pris som helst.  Jag hade velat lära känna henne innan jag tog beslutet att gifta mig. Jag fick ofta höra att svenskar levde fria. Jag ville också leva som dem. Jag tyckte att det var jobbigt att inte få bestämma själv. Jag ville egentligen bara vara med henne utan att behöva gifta mig.

 

I Sverige är det olagligt att gifta sig om man är under 18 år men enligt Ahmed var det inte svårt att få kontakt med en imam som vigde dem olagligt.

 

-Det var en vän till familjen som ringde en imam som han kände som gjorde ceremonin. Idag kan jag tycka att det är konstigt att imamen inte ens avrådde oss från att gifta oss. Vi var ju minderåriga båda två. Ahmed berättar att han inte kände till reglerna på den tiden och hade ingen aning om att det var olagligt att gifta sig som minderårig. Det fick han veta först efteråt när han redan hade gift sig.

 

– Giftermål är inte för barn. Som barn utvecklas man hela tiden och när man är osäker på sig själv kan därför ändra sig med tiden. De flesta som jag känner och som har gift sig när de varit unga har skilt sig efteråt. Det säger sig självt, säger Ahmed.