Ahmed gifte sig för friheten

  • 2017-06-01

Ahmad gifte sig när han var barn. Han och hans fru var 17 år gamla när de gifte sig. Om han fick välja idag skulle han inte gift sig i tidig ålder.

Han gifte sig för att han var kär i sin tjej men framförallt för att föräldrarna skulle acceptera att de umgicks ifred.

-I mitt huvud var vi fortfarande pojkvän och flickvän när vi hade gift oss. Man förstod inte vad äktenskap var. Nu när man är vuxen vet man vad det innebär. Jag gifte mig för att folk som kände oss ska acceptera vår relation. Vad skulle folk tänka och vad skulle folk säga om de fick veta att vi inte var vänner utan att vi var kära? Vi gifte oss för att folk och föräldrarna ska vara belåtna.

Vad ville ni göra som ni inte fick?

-De simplaste grejerna! För att få umgås och vara med varandra utan att det ska påpekas. Så fort någon med olika kön umgås börjar folk snacka mycket och sprida rykten. Hade det hänt idag hade jag inte brytt mig. Jag var yngre och man hade präglats av traditionella tankar. Pappa brydde sig inte mycket men mamma var religiös och ville att vi skulle gifta oss. Man blev påverkad av vad de sade. Det var inget tvång, det var vad jag också ville. Idag när jag tänker efter var det att få tyst på folk.

Läs fortsättningen på Ahmeds berättelse nästa torsdag.